Borås Cancerfond

Onsdag 12 september blev jag invald i styrelsen till Stiftelsen Borås Forsknings- och Utvecklingsfond mot Cancer. Eller Borås Cancerfond som är det namn som används. Jag är invald som kassör och ansvarig för ekonomi och förvaltning av stiftelsens kapital.

Jag är väldigt stolt och ödmjuk inför uppdraget. Att jag dessutom efterträder Björn Lundgren som är en tidigare kollega från Handelsbanken gör det hela ännu mer spännande. En tuff uppgift att axla Björns mantel.

Det här ska bli väldigt roligt. Dels för att arbetsuppgifterna ligger nära det jag gjort tidigare och där jag har ett stort intresse, dels för att det är ett uppdrag inom sjukvård/medicinsk forskning. Sistnämnda tycker jag är väldigt spännande och ett område där jag är övertygad om att digitaliseringen kommer att göra stor nytta.

Vad är då Borås Cancerfond?

Stiftelsen grundades 1991 på initiativ av dåvarande chefen för onkologen, Sune Ahlström. Så här skrev man i stiftelseurkunden om syftet: ”Att främja inom södra Älvsborgs sjukvårdsdistrikt bedriven vetenskaplig forskning, kliniskt utvecklingsarbete och personalutbildning inom tumörsjukdomarnas område.”

Ett väldigt bra initiativ för att behålla kompetens och intresse på lokal nivå.

Stiftelsen får medel genom gåvor och testamenten, vilket är en förutsättning för syftet. Under alla år fram t o m 2017 har stiftelsen delat ut ca 19 miljoner till olika projekt och ändamål. Inga småpengar.

Jag hoppas kunna bidra med att sprida information om stiftelsen på olika sätt och förhoppningsvis bidra till att det flyter in ännu mer medel.

Vill du ge en gåva så går det bra att betala in till bankgiro 5688-4315 eller swish 1231236108. Förhoppningsvis kommer det bl a finnas möjlighet att bli månadsgivare längre fram.

Att ta med stiftelsen i ett testamente är också en möjlighet att bidra.

Mer info hittar du här: Borås Cancerfond

Ska nämna att hemsidan kommer att förändras och uppdateras.

Jag lär återkomma med mer info!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: