Allt blir inte bra…

…men det innebär å andra sidan inte att allt blir kass.

Vad menar jag med det?

Jo, vi (eller i varje fall ganska många…) verkar ha en uppfattning att allt alltid ska lyckas till 100%. Vi ger inte mycket utrymme för att det ibland inte blir som vi har tänkt oss. Och när det ibland inte blir så bra som vi har tänkt oss, så kastar vi oss över det och låter det bli någon form av sanning att det alltid blir kass.

Så är det inte och ibland kan det nog vara bra att tänka till en gång extra.

Det här kan man uppleva i en massa olika sammanhang. Högt och lågt. I det lilla och i det stora sammanhanget.


Ett sådant sammanhang är idrotten och fotbollen som jag följer en del. Jag kan fascineras av det jag hör runt omkring mig på matchen och i en del andra sammanhang. Det verkar som uppfattningen är att varje passning ska gå fram, att varje skott ska gå i mål och att varje match ska vinnas. Det funkar inte riktigt så…

Eller att varje spelare man skaffar till klubben ska lyckas. Men varje gång blir det inte bra, men kanske de flesta gånger.

Ett litet sidospår just när det gäller att skaffa nya spelare är att jag ganska ofta kan höra/läsa synpunkter kring varför klubben inte skaffar en målgörare eller en riktigt bra mittback eller en härförare och stor profil. Då tror jag att man helt har missat var i näringskedjan klubben befinner sig. Det kostar väldigt mycket att skaffa en av dessa spelare, om det ens finns någon tillgänglig. De resurserna finns helt enkelt inte. Vi måste nog försöka förstå vad som är möjligt och agera därefter.


Ett helt annat sammanhang är (jag skrev ju högt och lågt…) är stadsplanering. Det är klart att allt inte blev bra när man planerade vad som fick byggas och var. Ibland blev det kanske lite för när andra hus, ibland kanske något som borde byggts någon annanstans. Om ens alls. När man läser och hör vad en del tycker om byggnader i Borås så kan man lätt tro att hela stan är en katastrof. Men allt är inte kass, det mesta är nog ok.

Dessutom är just sån’t man bygger lite svårt att ändra på. En sån sak är den gamla stadsteatern i Borås. Fast tvärtom. Det finns fortfarande de som går omkring och tycker att det var fruktansvärt att teatern revs. För 35 år sedan. En gång till: för 35 år sedan. Svårt att göra ogjort tycker jag och dessutom märkligt att lägga energi på idag. Visst kan det kännas synd när man ser bilder på den charmiga gamla teatern, men jag minns teatern från 70-talet som väldigt nersliten och som luktade skumt. Förmodligen var det inte beslutet att riva teatern det var fel på, det fanns nog inte mycket att göra. Troligtvis var det besluten för 50-60 år sedan att inte underhålla och reparera som det var fel på.
Oavsett vilket förstår jag inte varför det läggs energi på något som hände för 35 år sedan och som inte går att göra om eller ogjort.


I år är det valår. Då vet vi vad som händer. Alla politiker ska tala om hur kass alla andra är. Det finns inget som någon annan politiker har gjort som är bra. Allt är kass eller i varje fall borde gjorts bättre eller tidigare eller senare. Bra kan det aldrig vara.

Just kring politiker sprids det också mycket konstigheter varje dag. På ungefär samma tema. Oavsett vem man sympatiserar med så är ”andra sidan” kass. Allt de gör är kass och ”min” uppfattning är rätt. Alltid.

Men, de flesta politiker är nog ganska ok. Vanliga människor, som gör lika mycket rätt och fel som alla andra. Mest rätt förmodligen, ibland blir det fel men det innebär inte att allt är kass.

Det finns väl i och för sig en kategori politiker som man kan fundera lite över. De kallar sig visst för Sverigedemokrater. Som visserligen har kommit lite snett i tanken och har lite otur när de tänker, men de är ju människor de också.


Vi, var och en, gör också fel ibland.

Allt blir inte rätt, men kanske det mesta.

Och om det inte blir bra så betyder inte det att allt är kass.

En tanke på “Allt blir inte bra…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: